Background Image

Definitieve Ontharing

Light Sheer diode laser ontharingsbehandeling
Screenshot
Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de haren niet te dun (lichtdons) of te wit zijn. De energie die vrijkomt zoekt namelijk de gepigmenteerde kop onder aan de haar, bij lichtdons is deze niet aanwezig.

Hoe groeit het haar?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (catagene fase) en de rustfase (telogene fase). De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder lichaamsgebied. Gedurende de overgangsfase begint de omliggende huid de haarwortel te absorberen. Uiteindelijk komt de haar in de rustfase en zal uitvallen waarna de groei opnieuw begint.

Waarom de diodelaser in plaats van andere lasersystemen?

Wij hebben gekozen voor dit systeem omdat er uitgebreide klinische studies gedaan zijn naar deze laser en zij dan ook van de FDA de goedkeuring heeft gekregen om gebruikt te worden als laser voor permanente haarreductie. Met deze laser wordt zeer veel gewerkt in professionele klinieken en beautycenters over de hele wereld.

Hoe verwijdert de laser het haar?

De straal die vrijkomt uit de laser wordt door het pigment dat zich aan de haar onder in de follikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen en kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van energie. De diode straal die op een diepte van 810 nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken en de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van de haarfollikel heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van de haarfollikel met als gevolg vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging van de follikel.

Is het veilig?

Ja. Dit systeem is na jaren research in 1998 in Amerika op de markt gebracht door een gerenommeerd bedrijf welke Lasers voor medische toepassingen maakt. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precisie, diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien.

Screenshot
Doet het pijn?

Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De laser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaalt gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 5 tot 8 behandelingen.

Zijn de resultaten definitief?

De diodelaser is een laser welke door de FDA is goedgekeurd voor de claim permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de diodelaser als de meest effectieve laser. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen 5 tot 8 behandelingen, in sommige gevallen zullen echter meer behandelingen nodig zijn. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kunnen wij niet, omdat onder invloed van hormoonveranderingen en ouder worden er altijd donshaartjes kunnen veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan de laser uiteraard niets veranderen.

Wat gebeurd er na de behandeling?

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen (denk aan zonnebrand). Dit is een normale reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft, dit zal snel verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden wordt er een verkoelende zalf aangebracht die u zelf thuis ook nog een 3-tal dagen kan gebruiken tot de huid weer rustig is. Na 2 of 3 weken zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien, als u dit storend vindt kunt u deze haren scheren, u mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit. Wie kunnen er behandelt worden?

Alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen!

Er zijn echter een paar uitzonderingen, lichte donshaartjes en harde witte haren reageren minder goed op de laser, dit omdat zij bijna geen pigment hebben. Ook negroïde huidtypes reageren anders, omdat de huid zelf veel pigment bevat.

Zijn er nog speciale instructies voor of na de behandeling?

  • Gebruik geen producten op het behandelde gebied behalve de u aangeraden creme.
  • U mag met het behandelde gebied niet in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruike 3 weken na uw behandeling.
  • Tussen de behandelingen in niet harsen of uittrekken met pincet, alleen scheren is toegestaan
  • Laat de huid na de behandeling met rust, ga niet pulken