Background Image

Persoonlijke gezondheidsbegeleiding

image

Persoonlijke gezondheidsbegeleiding

door Karen Meeuwissen
Als gezondheidsbegeleider help ik je in balans te brengen zowel op mentaal als fysiek vlak. Via verschillende technieken zet ik je op weg:
image

Dieptemassage

Bij dieptemassage masseren we de spieren door gebruik te maken van diepe dwarse fricties. Op deze manier proberen we spiergranulomen (spierweefsellittekens) los te maken. Dieptemassage kan pijn -en bewegingsklachten verbeteren of verhelpen. ( bv rugpijn, hoofdpijn, kniepijn, schouderproblemen, nekklachten,…) Een sessie duurt 45 min . ( vijf wekelijkse sessies kunnen een groot aantal klachten verhelpen of oplossen)

Het aanreiken van ontspanningsoefeningen en –technieken voor meer energie en een beter omgaan van stress. Via relaxatieoefeningen en -technieken word je je meer bewust van je lichaam, ademhaling, emoties en gedachten. Dit zal je helpen om de invloed van stress te verminderen … wat kan leiden tot een betere nachtrust, meer energie, een fris en vrolijk gemoed. Tot rust komen is thuiskomen bij jezelf EN dit kan wonderen verrichten voor jouw gezondheid.

image

Voetreflexologie

Voetreflexologie gaat uit van de theorie dat zich in de voeten de reflectie of afspiegeling bevindt van het gehele lichaam. Door het geven van een prikkel ( druk) op een bepaalde zone van de voet ontstaat een reactie elders in het lichaam. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangespoord de balans in het lichaam ( homeostase) te herstellen. Een sessie duurt 60 min.

Om fit en vitaal te zijn is gezonde voeding een eerste vereiste! Via voeding voorzien we ons lichaam van de nodige bouwstoffen en energie. Een individueel, aangepast advies kan zorgen voor een vlottere vertering, een optimale vitaliteit en een gezond lichaam.  Gezonde voeding werkt preventief en vervangt NOOIT de noodzakelijke medische behandelingen.

image

Luisteren is een belangrijke kwaliteit voor de begeleider.  Door de omstandigheden vanuit een breder perspectief te benaderen, worden er inzichten geboren die tot meer begrip leiden van de eigen situatie om zo de weg naar verandering open te maken.

Samen werken we aan je veerkracht waardoor je beter kan omgaan met de stress die elke dag op je afkomt. Je kan makkelijker keuzes maken waardoor je het gevoel hebt dat je je leven meer onder controle hebt. Eenmaal op het vitale spoor ben je je bewuster van je lichaam en geest, er is meer balans in je leven en je bent in staat om volop van het leven te genieten!